stagelopen

TEST

VOOR DE

STUDENT

Even voor een paar maandjes de boel de boel laten en wonen en werken op een tropisch eiland. Wie wil dat nou niet? Wij bieden een superleuke en uitdagende stageplek aan op Curacao. Dus ben je toe aan een beetje vitamine D, kan je prima een paar maanden zonder vrienden en familie en ben je een harde werker die iets wil leren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

VOOR DE STUDENT

VOOR DE

DOCENT

Stagelopen in het buitenland betekent voor veel studenten een onvergetelijke ervaring. Ze doen niet alleen werkervaring op in het buitenland, maar verbreden ook hun horizon en leren culturen en mensen kennen. Een van uw studenten overweegt wellicht om stage te lopen bij eMedvertise op Curaçao. Maar wat voor bedrijf zijn wij eigenlijk en waar komt uw student(e) terecht?

VOOR DE DOCENT

HOE ZIET JE DAG ERUIT?

LEES MEER

WAT MOET IK REGELEN?

LEES MEER

WAAR MOET IK NOG MEER AAN DENKEN?

LEES MEER

HOE LEUK IS HET?

LEES MEER

HOE ZIET JE DAG ERUIT?

Op Curacao begint je dag vroeg. Rond de klok van 07:30 uur zit jij achter je computer en zijn de eerste mailtjes al de deur uit. We werken met de Scrum-Agile methode. Hierbij stappen we af van het traditionele blauwdruk denken. Iedereen zit in een multidisciplinair en zelfsturend team. Projecten worden met het hele team opgepakt. Iedereen is betrokken bij de planning, benoemen van de blokkades en het verdelen van de taken. Ook jij draait volop mee in zo’n zelfsturend team; ‘squad’ noemen we dat. Elke ochtend heb je een stand up met je squad leden en bespreek je wat er voor die dag op de planning staat.

Na je dagelijkse stand up ga je aan de slag. Wat staat er allemaal op het programma? Allereerst ga je een nieuwe content pagina schrijven voor Dokteronline.com. Je hebt afgesproken dat je 8 content pagina’s per week oplevert dus je moet er vandaag 2 schrijven wil je de deadline halen. In je squad heb je de marketingcampagne besproken die vorige week is gelanceerd. Jou is tijdens de stand up gevraagd om hier een kort advies over te schrijven. Je verdiept je in de materie en gaat met Google Analytics en Tableau kijken wat het effect is en wat verbeterpunten zijn voor de volgende campagne. Volgende week presenteer je je bevindingen in je squad. Tussen de bedrijven door eet je even je broodje op ons zonovergoten terras en bespreek je alvast je weekendplannen met collega’s. Tot je grote schrik zie je dat het alweer 14:00 uur is en dat je werkdag er alweer bijna op zit. De middag besteed je aan het SEO traject waar je bij betrokken bent. Veel teksten moeten worden geoptimaliseerd en hier ga jij bij helpen. En voor je het weet is het 16:00 uur en zit de dag erop! Gelukkig nog alle tijd om even in je zwembroek of bikini te schieten en de laatste zonuren mee te pakken. Of haak je liever aan bij je medestudenten in de stad voor een borrel? Alles kan hier op Curacao!

WAT MOET IK REGELEN?

Als je stage gaat lopen op Curacao dan heb je een stagevergunning nodig. Deze vergunning heet een Verklaring van Rechtswege (VvR) en moet je indienen bij de immigratiedienst. Het adres is Prinsenstraat 90 in Punda (glazen gebouw schuin tegenover de McDonald’s). Je loopt naar binnen en meld je bij de balie. Helaas zijn er vaak meer gegadigden en dat betekent: WACHTEN. Trek een nummertje en neem rustig plaats. Tip: plan geen afspraken op diezelfde ochtend/middag (kan lang duren), neem een goed boek mee en ga niet te luchtig gekleed want de airco maakt hier vaak overuren…

PRAKTISCHE INFO

HUISVESTING

Een leuk studentenhuis is natuurlijk essentieel voor een onvergetelijke tijd op Curacao. Gelukkig zijn er heel veel leuke studentenhuizen waar je terecht kan. Let bij het zoeken naar een geschikte kamer wel even op de locatie en de veiligheid. Er zijn een paar wijken die minder gezellig zijn om te wonen. Hier kunnen wij je altijd bij helpen of adviseren. We hebben namelijk genoeg collega’s wonen op het eiland die je graag verder helpen. Zelf alvast oriënteren? Kijk dan op:

HUISVESTING CURACAO
KAMERS OP CURACAO
NAAR CURACAO

VAN A NAAR B

De fiets kennen ze niet op Curacao. Dat wil zeggen; die zie je amper in het straatbeeld. De auto is hier het voornaamste vervoersmiddel. Je kan weinig tot niks met de benenwagen doen. Je kan gebruik maken van het openbaar vervoer, maar hier kan je niet altijd van op aan. Je moet er dus rekening mee houden dat je een auto moet aanschaffen of huren als je op Curacao gaat wonen.

AUTO HUREN

WAAR MOET IK NOG MEER AAN DENKEN?

Als je gaat stagelopen op Curacao ben je niet automatisch verzekerd tegen zorgkosten. Ga dus voor je vertrek na welke (aanvullende) verzekering je moet afsluiten. Verder zijn er nog een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden.

UITGAAN

Curacao staat bekend als feesteiland. En dat is ook niet zo gek. Elke dag is er wel ergens een feestje of een happy hour waar je kan genieten van de nodige alcoholische versnaperingen. Vaak met de voetjes in het zand en Caribische klanken op de achtergrond. Te gek natuurlijk! En hier moet je ook zeker van genieten. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je doordeweeks gewoon om 07:30 uur op kantoor wordt verwacht. En dan bedoelen we niet alleen fysiek aanwezig, maar ook mentaal.

VEILIGHEID

Hoe veilig is Curacao? Je hebt vast weleens verontrustende verhalen gehoord over Curacao. We kunnen niet ontkennen dat er veel armoede is op het eiland en dat in sommige wijken de criminaliteit erg hoog is. Deze moet je dus niet opzoeken. In je eentje met je kostbare spullen ’s nachts over straat lopen is ook geen aanrader. Je moet gewoon opletten, maar dat moet je tegenwoordig overal. Niks om je door te laten weerhouden.

UITGAVEN

Het levensonderhoud op Curacao is best prijzig. Alle levensmiddelen moeten verscheept worden en dat betekent dat de boodschappen in de supermarkt net iets duurder zijn. Daarnaast wil je natuurlijk geen feestje missen en dat betekent natuurlijk een extra kostenpost. Wil je zeker weten dat je je ouders niet na 4 weken hoeft te bellen om je uit de financiële piepzak te halen, zorg er dan voor dat je voor je vertrek naar Curacao een paar euro’s hebt gespaard. Dat geeft je net wat meer bewegingsruimte.
Indicatie van de kosten (prijzen zijn in Antilliaanse guldens)

    • Uit eten in een restaurant: daghap Nafl. 15,- / maaltijd in chique restaurant Nafl. 50,- (excl. drank)
    • Drankjes: Bier Nafl. 6,- / Wijn Nafl. 9,- / Fris Nafl. 4,-
    • Toegang stranden Nafl. 6,- + ligbedje Nafl. 5,

Let op! Er zijn genoeg alternatieven om iets ‘voordeliger’ door het leven te gaan op Curacao. Sla je boodschappen in op de drijvende markt of bij de lokale supermarkt i.p.v. bij de Albert Heijn. En spreek een keer met z’n allen af bij de lokale snek (waar een biertje Nafl. 3,-) kost in plaats van bij Zanzibar of Miles. En er zijn nog genoeg lokale strandjes waar je geen entree hoeft te betalen, je gewoon ouderwets op je eigen handdoek ligt en je zelf eten mag meenemen. Dit scheelt ook weer in de portemonnee.

HOE LEUK IS HET ?

Curacao, zon, zee, strand en natuurlijk mijn stageplek Emedvertise. Gezellig, luisterend oor, eerlijk en open. Ik voelde me gewaardeerd en ik heb ontzettend veel geleerd. Wat ben ik blij dat ik de stap genomen heb, had het voor geen goud willen missen. TOP STAGE & TOP TEAM! Masha danki pa tur kos.

TOP STAGE & TOP TEAM! Nicole

Super leuke stage met lieve mensen die altijd voor je klaar staan. Leuke en uitdagende taken en het contact met je collega’s in Nederland, zorgen ervoor dat je je thuis voelt bij eMedvertise. Buitenlandstage? ZEKER DOEN!!!

ZEKER DOEN!!!Laura

Curacao, aan het begin een hele uitdaging. Wat is uitgemond tot een onvergetelijke ervaring op een prachtig tropisch eiland! Samen met een superleuk team vol met vrouwen met een hart van goud en een studentenstraat vol leuke mensen! Een leukere, betere en meer onvergetelijke tijd had ik me niet kunnen wensen! Curacao en Dokteronline.com YOU ROCK!

YOU ROCK!Pleun

Aan het begin van mijn stage was ik heel erg verlegen. Maar mijn collega’s zorgden ervoor dat ik me thuis voelde. Ik heb veel geleerd en werkte samen met een super gezellig team. Mijn stage bij eMedvertise op Curaçao zal ik nooit meer vergeten!

Yari

VOOR DE DOCENT

Stagelopen in het buitenland betekent voor veel studenten een onvergetelijke ervaring. Ze doen niet alleen werkervaring op in het buitenland, maar verbreden ook hun horizon en leren culturen en mensen kennen. Maar het is natuurlijk ook heel spannend. Ze moeten veel zelf regelen en staan opeens op eigen benen. Gelukkig snappen wij als geen ander dat het super spannend is en we doen er dan ook alles aan om de student zo goed mogelijk te begeleiden. Ook in het voortraject met het regelen van de juiste documenten, het vinden van een woning en alle andere zaken waar de student rekening mee moet houden.

WAT HEBBEN WIJ TE BIEDEN?

Wij bieden een leuke stageplek in een dynamisch bedrijf. Geen dag is hetzelfde! De student draait volledig mee in het team en krijgt zijn/haar eigen taken. Op voorhand bespreken we deze samen met de student en de stagebegeleider goed door. Ook de stageopdracht wordt goed doorgenomen. Deze wordt aan het einde van de stage gepresenteerd aan alle collega’s. Het kantoor van eMedvertise zit in een prachtig gerenoveerde villa in een uitstekende buurt. Natuurlijk krijgt de student een volledig ingerichte werkplek. Dit betekent een eigen computer, een eigen bureau en alle programma’s waarmee gewerkt moet worden. Naast mooie werkplekken, hebben we ook een heerlijk terras waar tussen de middag iedereen lekker kan lunchen en waar op vrijdag het weekend weleens wordt ingeluid. In totaal werken er op dit moment 20 mensen bij eMedvertise. De meesten hiervan werken als quality assessor en zijn hbo geschoold en tweetalig (sommigen zelfs drietalig). Daarnaast hebben we een commercieel manager, content & marketingmanager, operation manager, financial en content medewerkers in dienst.

DE BEGELEIDING

Het contact tussen de begeleider vanuit school en de begeleider vanuit eMedvertise zal verlopen via de mail en skype. Hierbij moet rekening worden gehouden met het tijdsverschil. Indien er vanuit de opleiding ruimte is om een stagebezoek te doen op locatie (op Curacao), nemen we hier uiteraard de tijd voor. De stagebegeleider bij eMedvertise heeft minimaal een afgeronde hbo-opleiding en voldoende tijd om de student goed te begeleiden. Wij willen de student een leerzame stage aanbieden waarin hij/zij zich kan ontwikkelen. Een gedegen voorbereiding aan onze kant, ligt hieraan ten grondslag.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Dan lichten we onze werkzaamheden uitgebreider toe in de mail of via de skype.

BUSINESS ADDRESS:
Mahaaiweg 6

Curacao

CORRESPONDENCE ADDRESS:
P.O. Box: 3335

Curacao

E-MEDVERTISE NV
Chamber of Commerce nr: 108686

E-MAIL
officedesk@emedvertise.com

TELEPHONE
+5999-8430744